Een duurzaam interieur vol gemak? Huur!

Ga je je nieuwe woning inrichten of je huidige opfrissen? En wil je graag een zorgeloos, duurzaam én betaalbaar interieur? Stop met spullen kopen en start met spullen huren. Door te huren maak je je leven een stuk flexibeler en zorgelozer. Ontdek de verschillen tussen huren en kopen.

Huren of kopen?

Het zit nog niet zo in onze genen, dat huren. Van onze ouders hebben we vaak geleerd om maandelijks geld opzij te zetten voor grote aankopen. Denk aan een wasmachine, laptop of auto. Maar je kunt tegenwoordig ook veel van deze, vaak dure, spullen huren in de vorm van een abonnement. Ben je nog niet bekend met een laptop, fiets of wasmachine huren voor een langere periode? Of ben je hier wel al bekend mee, maar twijfel je tussen huren of kopen? Lees dan snel verder en ontdek of huren iets voor jou is.

De voordelen van een abonnement (huren)
Bij veel bedrijven en merken kun je spullen huren. Dit varieert van laptop tot fiets en van bank tot stofzuiger. Het verschilt per bedrijf en product wat de voorwaarden zijn, maar over het algemeen gelden deze voordelen als je een abonnement neemt:

 • Je betaalt geen aanschafkosten.
 • Je hebt geen zorgen om reparaties of vervanging. Dat wordt voor je geregeld.
 • Je hebt 100% garantie zolang het abonnement loopt.
 • Je haalt vaak een innovatief en/of duurzaam product in huis.
 • Je hoeft nooit meer geld opzij te zetten voor het geval het product kapotgaat.
 • Het is milieuvriendelijk.

De nadelen van een abonnement

 • De selectie ligt vast; er valt vaak weinig te kiezen. 
 • Er is een minimale looptijd. Variërend van een maand tot een jaar en alles daar tussenin.

De voordelen van kopen

 • Je kunt uit veel producten kiezen. De selectie maak jij.
 • Je bent eigenaar; dus jij bepaalt wat er met het product gebeurt als het kapotgaat.
 • Je bent op lange termijn goedkoper uit.

De nadelen van kopen

 • Er moeten aanschafkosten betaald worden. Die zijn, zeker voor innovatieve en/of duurzame producten, vaak aan de hoge kant.
 • Als het product kapotgaat moet je zelf op zoek naar een betrouwbare monteur of zelf aan de slag.
 • Er zit vaak maar 2 jaar garantie op het product.
 • Je moet geld apart zetten voor het geval het product kapotgaat en niet meer gemaakt kan worden. Of als de reparatiekosten hoger uitvallen dan de aanschafkosten voor een nieuw exemplaar.
 • Het is milieuonvriendelijk.

Wanneer kies je voor abonnement?
Je kiest voor huren als je:

 1. Liever geen stress hebt als je laptop, wasmachine of koelkast ermee ophoudt. Een laptop die steeds uitvalt is irritant. Je gaat meteen rekenen voor het geval je een nieuwe moet kopen. En je moet op zoek naar een monteur. Het liefst een betrouwbare en eentje waarbij je niet 4 tot 8 weken je laptop kwijt bent.
 2. Tijdelijk een wasmachine nodig hebt en daarom niet veel geld wilt uitgeven. De aanschafkosten van een nieuw exemplaar haal je er niet uit.
 3. Geen geld hebt om een nieuwe koelkast te kopen. Is je koelkast kapot en komt het financieel even niet uit? Met een abonnement heb je binnen no-time een nieuwe zuinige koelkast voor hooguit een paar tientjes per maand.
 4. Je woning deelt met huisgenoten. Het is het niet waard om veel geld neer te tellen voor een nieuwe vaatwasser die je na afloop toch niet mee mag nemen. 
 5. Duurzaam wilt leven en wilt besparen. Tijd, energie, water. Je gebruikt namelijk een extra energiezuinig en innovatief product. Zo lever je meteen een bijdrage aan een schonere planeet.

Huren; het nieuwe kopen
Een abonnement heeft aardig wat voordelen. Bovendien is het een stuk duurzamer dan kopen omdat er door huren minder productie van nieuwe spullen nodig is. De meeste verhuurbedrijven halen het product op als je het abonnement opzegt. Zij checken, reinigen en repareren het product en geven het een tweede leven. Daarnaast heb jij geen omkijken naar installatie, reparatie en vervanging. Dat scheelt stress en tijd. Ben je eruit en ga je een laptop, bank of koelkast huren? Slimme zet. Want zo doe je iets goeds voor jezelf en de planeet.