Meubels van steigerbuizen

Zelf je meubels maken is tegenwoordig hélemaal hip. Ben je een beetje creatief dan kun je al snel aan de slag met hout en een likje verf. Vaak wordt hiervoor steigerhout gebruikt. Stevig, maar goedkoop en makkelijk te bewerken tot een modern meubel. Wil je een meer industriële look, dan kun je steigerhout combineren met het gebruik van steigerbuizen.

Steigerhout met steigerbuizen

Steigerhout in combinatie met steigerbuizen zorgt voor een sfeervol, maar stoer karakter in jouw woonkamer, eetkamer of tuin. De steigerbuis onderdelen als buizen en koppelstukken kun je gemakkelijk los kopen in diverse grootte, lengte en breedte waardoor meubels in elk gewenst formaat gemaakt kunnen worden. Zo creëer je dus op een goedkopere wijze een stukje maatwerk en de mogelijkheden gaan zo ver jouw eigen verbeelding rijkt. Denk aan tafels, stoelen, kasten, dressoirs, maar ook TV-meubels, werktafel, keukenkasten, bedden en ga zo maar door

Steigerbuizen

Steigerbuizen zijn gemaakt van industrieel gegalvaniseerd staal. Dit is een zeer sterke metaalsoort en wordt gebruikt voor het maken van het framewerk van steigers in de bouw. Je begrijpt dat deze buizen zeer stevig zijn en lang mee gaan. Omdat de buizen van oorsprong dus vooral buiten worden gebruikt, zijn de meubels niet alleen voor binnen geschikt, maar ook zeer zeker voor buiten op je terras. De steigerbuizen kunnen goed tegen weer en wind. 
De steigerbuizen worden vaak gebruikt als frame voor een meubel, poten of onderstel. Met een speciale verf, creëer je je eigen look of je laat ze uiteraard onbehandeld. Het hout kun je ook in een bepaalde wash verven die bijdraagt aan het gewenste uiterlijk. 

Voordelen van steigerbuizen meubels

Zeer duurzaam: Steigerbuizen zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal en heeft daardoor een lange levensduur. 
Maatwerk:  Met steigerbuizen en steigerhout creëer je meubels geheel naar jouw wensen en smaak. Ook kussen kun je zo (laten) maken dat ze perfect bij jouw stijl passen. 
– Demonteren: Meubels van steigerbuizen zijn makkelijk te demonteren. Hierdoor zijn ze makkelijk op te bergen wanneer dat nodig mocht zijn bij bijvoorbeeld een verhuizing.  
– Geschikt voor binnen en buiten 

Zelf steigermeubels maken

Er zijn inmiddels genoeg aanbieders die jouw wensen en ideeën kunnen omzetten naar een op maat gemaakt ontwerp. Ben je echter handig en creatief genoeg dan is het zelf in elkaar zetten van steigerhouten meubels met steigerbuizen een ontzettend leuk project om zelf te doen. Online zijn inmiddels veel ontwerpen en tekeningen met duidelijke afmetingen en handleidingen te vinden zodat je zelf makkelijk aan de slag kunt gaan. Succes!

Bron: 123verbouwen.nl