Personeelshuisvesting biedt kansen voor jou

Wil jij je woning in de verhuur doen omdat je zelf een ander huis hebt waar je nu in woont of omdat je langere tijd in het buitenland gaat werken? Als je in het buitenland gaat werken kan het goed zijn dat je werkgever woonruimte voor jou heeft geregeld. Weet je dat er in Nederland ook bedrijven zijn die dit doen voor de expats die hier komen werken?

Huisvesting arbeidsmigranten biedt jou een geweldige kans om je woning te verhuren zonder dat je daarvoor zelf een huurcontract hoeft op te stellen en zonder dat je bang hoeft te zijn dat de huurders de betaalverplichtingen niet nakomen. Heden ten dage zijn er honderdduizenden arbeidsmigranten die allemaal woonruimte nodig hebben in Nederland. En dan hebben we het niet alleen over de seizoenwerkers.

Expats

Door Brexit en het Invest in Holland-netwerk hebben honderden bedrijven zich in Nederland gevestigd. Deze bedrijven nemen voor een groot deel hun eigen personeel mee en daar is woonruimte voor nodig. Ook zijn er veel Nederlandse bedrijven die buitenlandse werknemers in dienst nemen en dan te maken krijgen met de wettelijke huisvestingsverplichting. De personeelshuisvesting die zij zoeken is van goede tot hoge kwaliteit: de buitenlandse mensen die hier langer dan een paar maanden verblijven, willen graag nette woonruimte die hen kwaliteit en comfort biedt. Jij beschikt over de oplossing voor hen! Je kunt het woningbeheer laten doen door een bemiddelingsbureau, die vervolgens jouw woning verhuurt aan werkgevers die personeelshuisvesting zoeken. Jouw gemeubileerde woning wordt dan aangeboden voor een all-in tarief inclusief gas, licht en water en internet.

Voordelen van een bemiddelingsbureau

Het voordeel van het werken met een bemiddelingsbureau is dat jij niet opnieuw het wiel uit hoeft te vinden met betrekking tot wat er allemaal komt kijken bij de verhuur van je woning. Je heb geen directe interactie met de expats of arbeidsmigranten, dus je hoeft ook niet bang te zijn voor communicatieproblemen door een eventuele taalbarrière. Ook hoef je niet achter de huur aan te zitten, want dat wordt voor je geregeld!
Het bemiddelingsbureau zorgt voor het huurcontract en neemt verantwoordelijkheid voor het beheer, inclusief tussentijdse inspecties. Jij bepaalt hoe lang je jouw woning beschikbaar stelt voor de verhuur voor huisvesting arbeidsmigranten/expats, of dat nu gaat om weken, maanden of jaren. Door jouw woning beschikbaar te stellen aan het bemiddelingsbureau heb je geen last van leegstand en krijg je gegarandeerd vaste inkomsten zonder dat je daar keer op keer over moet onderhandelen met steeds weer nieuwe huurders. En je bespaart jezelf de hoofdpijn van een situatie waarin je de huurders niet uit je huis krijgt wanneer je besluit om je woning uit de verhuur te halen.

aerial photography of buildings during daytime