Soorten kledingkasten met verschillende accessoires

Is jouw slaapkamer toe aan een nieuwe kledingkast? Ben jij het ook zo zat om je kleding telkens te moeten zoeken en wil je graag orde in de chaos? Kies dan voor een ruime kledingkast met uitgebreide ladeblokken en vakverdelers! Wil je graag weten welk type kast het best bij jouw past? Bekijk nu alle soorten!

Welke type kasten en accessoires zijn er?

Kledingkasten zijn er in een aantal vormen, zo kun je kiezen uit kasten met schuifdeuren, kasten met klapdeuren of kasten met draaideuren. Iedere kast kan voorzien worden van divers accessoires waaronder verdelers, lades, houders en rekken.

Kasten met schuifdeuren

Schuifdeuren zijn ideaal voor kamers met een beperkte ruimte. Kledingkasten met schuifdeuren zijn verkrijgbaar in diverse formaten, stijlen en soorten. Ook is een schuifdeurkast volledig aan te passen naar eigen wensen. Wilt u bijvoorbeeld overzicht creëren? Plaats dan een extra ladeblok.

Kasten met draaideuren

De meest voorkomende kledingkast is de kast met draaideuren. Het voordeel van een kast met draaideuren is dat er geen deuren over elkaar heen schuiven, waardoor je alle deuren tegelijkertijd kunt openen. Bij een kledingkast met schuifdeuren kom je dan wel in de problemen, aangezien de ene deur over de andere schuift. Het nadeel van kasten met draaideuren is weer dat je meer ruimte tot je beschikking moet hebben in je slaapkamer.

Kasten met zweefdeuren

Tegenwoordig zie je dat steeds meer mensen kiezen voor de kasten met zweefdeuren. Zweefdeurkasten worden ideaal afgewerkt en de deuren worden niet aan de binnenkant bevestigd. Ook de kasten met zweefdeuren zijn uit te breiden met diverse accessoires. Tevens kun je zelf aangeven welk formaat de kast moet worden en met welke houtsoort je de kast laat bouwen.

Accessoires van een kledingkast

De accessoires binnen een kledingkast geven jouw kledingkast de overzichtelijkheid die iedereen wil hebben. Breidt je kast uit met een speciaal schoenenrek of enkele laden waar jij al jouw sokken en onderbroeken in kunt bewaren. Ook voor de zakenmensen zijn er speciale accessoires, waaronder een stropdashouder of een pantalonhouder.