Welk hoofdkussen past bij mij?

Is het tijd voor een nieuw hoofdkussen? Verdiep je dan in welk hoofdkussen het beste bij jou past. Zo weet je zeker dat je een goede nachtrust zult hebben. Een hoofdkussen die past bij jouw slaappositie en matras, voorkomt bovendien dat je nek- en rugklachten krijgt. Hieronder vind je drie zaken waar je rekening mee moet houden als je een nieuw hoofdkussen gaat kopen.

Slaappositie

Bijna iedereen heeft wel een favoriete slaappositie. Jouw slaappositie bepaalt tevens welk hoofdkussen het beste bij je past. Als je graag op de zij slaapt, is een kussen dat medium hard en vrij dik is geschikt. Zo zorg je voor voldoende ondersteuning. Als je op je rug slaapt, is een stevig en niet al te dik hoofdkussen de beste optie. Dit kussen ondersteunt de nek goed en zorgt voor een natuurlijke slaaphouding. Voor mensen die op de buik slapen wordt een zacht en dun kussen aangeraden. Zo kun je goed ademhalen en heb je niet al te veel last van het kussen.

Matras

Een matras kopen doe je aan de hand van je slaappositie, postuur en persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen geldt dat bij een zacht matras, een zacht kussen het beste past. Bij een hard matras, hoort een hard kussen. Mochten jij en je partner beide een andere slaappositie, postuur of voorkeur hebben, twijfel dan niet om twee verschillende soorten hoofdkussens te kopen. Zo weet je zeker dat jullie beide goed slapen.

Persoonlijke voorkeuren

Tot slot bepaalt je persoonlijke voorkeur welk soort hoofdkussen het beste bij je past. Let niet alleen op wat je fijn vindt liggen, maar ook op factoren zoals allergieën. Zo zijn er hoofdkussens die vaak gewassen mogen worden en/of hypoallergeen zijn. Tot slot bestaan er kussens waar je in wegzakt en kussens die juist goed hun vorm behouden.