Wat is e-liquids steepen?

Grote kans dat je nog nooit van e liquids steepen hebt gehoord. Maar toch kan het steepen van e-liquids verschillende voordelen geven voor gebruikers. E-liquids steepen is het rijpen van het een e liquid door deze in aanraking te laten komen met zuurstof. Hoe langer de e-liquid wordt blootgesteld aan zuurstof, hoe meer de smaak zal veranderen. Hoe werkt het steepen precies?

Niet persee nodig

Online zijn tal van kant-en-klare e-liquids verkrijgbaar en normaal gesproken is het niet nodig om een e-liquid te laten rijpen. Toch kan het echter voorkomen dat je e-liquid zo vers is dat het rijpen van de e-liquid een goed idee is. Wat we je in ieder geval wel kunnen verzekeren is dat het nooit kwaad kan om je e-liquid te steepen.

Hoe moet je een e-liquid steepen?

Er zijn verschillende manieren om jouw e-liquid te laten rapen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de e-liquid te laten rijpen zonder dop. Andere mensen laten de e-liquid een aantal dagen staan en laten deze een paar keer met dag ‘luchten’.

Ook is het mogelijk om ultrasoon reinigers, warm water of een magnetron te gebruiken. Maar voor het gemak leggen we je even de meest voorkomende manier uit.

Stap 1 – Steepen met of zonder dop?

Eigenlijk steep je de e-liquid met én zonder dop. Als eerste dien je namelijk de sealing van het dopje eraf te halen. Haal daarna het dopje los en haal deze eraf op deze manier kan er weer verse zuurstof bij de e-liquid komen.

Stap 2 – Schudden

Heb je e-liquid even laten luchten? Dan is het tijd om de dop er weer op te draaien en het flesje goed te schudden. Op deze manier kan de verse zuurstof goed gemengd worden met de e-liquid.

Stap 3 – Zoek een donkere plek

Wanneer je de e-liquid goed heb geschudt zoek je een donker plekje op om de e-liquid te plaatsen. Laat de e-liquid minimaal 24 uur op deze donkere plek liggen.

Stap 4 – Eventueel langer laten rijpen

Wanneer je de e-liquid 24 uur hebt laten rijpen kan je de e-liquid uitproberen. Is de smaak nog niet volledig naar wens dan kan deze eventueel langer laten rijpen. Doe dit weer minstens 24 uur.