De juiste geur voor in huis

Iedereen wilt graag een huis dat lekker ruikt. Elke dag wakker worden met een huis dat ruikt naar bloemetjes, ook als er al een week niet gestofzuigd is! Er zijn verschillende opties om een lekkere geur in huis te verspreiden. Planten, geurkaarsen en elektrische geurverspreiders zijn hier enkele voorbeelden van. In deze post gaan we wat dieper in op geurolie voor in huis. 

Wat is geurolie?

Geuroliën zijn oliën die speciaal gemaakt worden om geuren te verspreiden. Deze mogen niet verward worden met etherische oliën. Geurolie kan gebruikt worden bij het knutselen, maken van parfum of het verspreiden van een lekkere geur in huis. Geurolie voor in huis is een eenvoudige en snelle optie. Door de verschillende geuren kun je makkelijk van geur wisselen. Hierdoor raak je niet gewend aan de geur en voorkom je dat je deze na een aantal dagen niet meer ruikt. 

Hoe gebruik in geurolie?

Geurolie voor in huis kun je op meerdere manieren gebruiken. Je kunt een aantal druppels geurolie in een verstuiver mixen met water. Op deze manier kun je op elke gewenste plek de ruimte verfrissen. Zorg ervoor dat je niet in iemands ogen spuit! 

Ook kun je de geurolie voor in huis branden in een oliebrander. Nadat je de juiste geur hebt uitgekozen meng je een aantal druppels geurolie met wat water op het bovenste kommetje van de oliebrander. In het onderste bakje plaats je een waxinelichtje dat de olie verwarmd. Doordat de olie met water is gemengd zal er een lichte rook ontstaan. Deze rook verspreid de heerlijke geur geleidelijk door de kamer. Wil je snel een grote ruimte voorzien van een lekkere geur? Plaats dan op verschillende plekken in de ruimte een oliebrander. 

Hoe kies ik de beste geur?

Er zijn veel verschillende geur oliën te vinden in de winkel. Het kan hierdoor soms moeilijk zijn een geur te kiezen. Om verschillende geuren uit te proberen kun je geursetjes kopen. Dit is een verzameling van kleine flesjes geurolie. Elk flesje heeft een andere geur. Zo kun je voor een goede prijs, verschillende geuren uitproberen. Ook zijn er vaak seizoen geuren. Frisse geur oliën voor in de lente en wat warmere geuren voor de herfst. Deze geuren veranderen automatisch in de winkel, je hoeft dus niet zelf te kiezen! Ook zijn de geuren van bloemen erg populair. Een frisse dennengeur of een heerlijke rozengeur door de woonkamer vind niemand erg. Denk terug aan jouw lievelingsgeuren en vind een passende geurolie. 

De keuzes zijn oneindig. Neem de tijd om de juiste geuren te kiezen en geniet van de frisheid in huis!

Bron: renovatienieuws.nl