Stappenplan voor een binnenrenovatie

Wil jij je huis ook een beste opknapbeurt geven? Of is jouw nieuwe huis nog niet compleet naar wens? Dan is een binnenrenovatie natuurlijk een hele uitkomst. Je stript je huis als het ware compleet van binnenuit zodat je het huis geheel opnieuw naar je eigen smaak kan inrichten. Een binnenrenovatie hoeft niet per se veel moeite te kosten. Een nieuw laminaat leggen kan al een wereld van verschil betekenen. Je kan er ook voor kiezen om je interieur te sorteren en bepaalde dingen te vervangen of misschien zelfs het hele interieur vervangen. Dit geeft je huis een nieuwe frisse look. Voor het plaatsen van nieuw interieur moeten er enkele stappen ondernomen worden, om zo in te schatten hoe veel spullen vervoerd moeten worden. Mochten niet alle spullen in de auto passen is dat ook geen ramp, want je kan altijd een aanhanger huren


Wat weg kan, kan weg


Na al een paar jaar op jezelf te hebben gewoond, stapelen de spullen zich op. Voordat je een compleet nieuw interieur aanschaft, zul je natuurlijk je oude inboedel een beetje moeten uitsorteren. Hierbij is het van belang dat je alleen datgeen houdt waar je waarde aan hecht of wat je nog steeds mooi vindt. Het overige prut en prul kan weg. Om het overzichtelijk te houden, kun je verhuisdozen kopen om de kleine spulletjes in te doen. De grotere spullen zou je even ergens op moeten bergen en te koop moeten zetten, zodat mensen deze inboedel zelf op kunnen halen. Het sorteren kost natuurlijk wat tijd en je huis zal er daarna wat killer uitzien, maar daar komen hele mooie spullen voor terug!


Het nieuwe interieur


Je kan van start met het uitzoeken van nieuwe spullen. Al het oude interieur is uit de weg, dus nu kun je na gaan denken over wat voor prachtige inboedel dit gaat vervangen. Een dagje random shoppen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is handiger om je van te voren een beetje voor te bereiden. Speur wat catalogussen af en ontdek welke trends jij op dit moment echt leuk vindt. Indien je niet van plan bent om je interieur snel weer aan te passen, zou ik in het achterhoofd houden welke dingen langer meegaan met de tijd. Hele specifieke kleuren en printjes kunnen na een paar jaar gaan vervelen, dus zorg ervoor dat deze zich niet op het dure interieur bevinden. Houdt de dure spullen die voor lange termijn bedoelt zijn dus in neutrale kleuren. De kleine details zoals kussentjes en dergelijke zijn iets goedkoper om aan te passen wanneer je er weer op uitgekeken bent. Na een goede voorbereiding kun je dan eindelijk gaan winkelen. Te voorbereid op pad gaan is natuurlijk ook niet leuk, dus houdt in je achterhoofd wat je mooi vindt, maar laat je vooral ook verassen tijdens het winkelen zelf. Misschien had je wel al een idee over een bank, maar zie je toch plots een veel mooiere. Dan zou ik zeggen, lekker meenemen!


Aanhanger ja of nee?


Na al dat shoppen zou het natuurlijk zonde zijn als je niet meteen al je spullen mee kan nemen. Enkele grote meubels, zoals banken en bedden, worden soms door de winkel wel bezorgd. Wanneer dit niet bij de prijs zit inbegrepen en je geen zin hebt om hier extra voor te betalen, ben je misschien goedkoper uit door een aanhangwagen huren. Deze kan gemakkelijk achter je auto (als je een trekhaak hebt) en kun je meteen al je spullen vervoeren. Het is dan misschien wel handig om een paar sterke sjouwers bij jou thuis paraat te hebben staan, zodat bijvoorbeeld de bank meteen in huis geplaatst kan worden.