De interieurtrends van 2021

2020 is bijna voorbij en dan kijken we altijd even vooruit naar de trends voor het aankomende jaar. Benieuwd naar de trends voor 2021? Lees dan snel verder.

Blauw is een kleur die makkelijk te combineren is met andere kleuren en materiaalsoorten. Er kan worden gekozen voor blauw behang of blauwe verf in verschillende kleuren. Een materiaalsoort die goed te combineren is met blauw is hout. Dat brengt ons meteen naar trend nummer 2.

Trend nummer 1

De kleur blauw is terug van weggeweest. Blauw wordt vaak geassocieerd met vertrouwen, rust en vrede. Er zijn veel verschillende blauwtinten maar donkerblauw, grijs-blauw of zwart-blauw springen er uit. Deze kleuren geven namelijk een stukje meer sfeer aan het interieur dan andere blauwtinten.

Trend nummer 2

Een trend die je ook vaak terug gaat zien in 2021 zijn lichte houtsoorten. Deze houtsoorten worden vooral gebruikt in Scandinavische interieurs en zijn vaak ook daarvan te herkennen. Deze lichte houtsoorten zullen in 2021 vooral terugkomen in meubels en vloeren.

Stylingtip:

Lichte houtsoorten combineren vooral mooi met natuurlijke tinten denk hierbij aan bruine, groene of blauwe tinten. Benieuwd naar behangsoorten in deze kleuren bekijk dan deze website.

Trend nummer 3

Trend nummer drie zijn pronkstukken ook wel een statement piece genoemd. Dit is een trend die ook zeker helemaal hot is in 2021. Denk bij een pronkstuk aan een echte eyecatcher zoals een mooi schilderij met felle kleuren of een mooie grote vaas in een donkerblauwe kleur. Behang kan ook zeker een eyecatcher zijn. Denk hierbij dan aan behang met een felle print of een gave opdruk.

Door een pronkstuk neer te zetten in het interieur wordt de aandacht altijd naar dat ene punt getrokken. Omdat een pronkstuk vaak erg aanwezig is kan je de rest van de accessoires minimaal houden om zo rust te creëren in je interieur. Want met dat ene pronkstuk kan je heel makkelijk je interieur een stijlvolle en luxueuze uitstraling geven.