Decoratie in je woonkamer

Het meest onderschatte onderdeel van de inrichting, maar ook meteen één van de meest sfeerbepalende zijn de accessoires en decoratie.
Voor de meeste mensen gaat het nog goed als het gaat over een kleurtje op de muur en welke vloer het moet worden. De grote meubelstukken lukken meestal ook nog wel, maar dan blijft het bij velen hangen op de accessoires.
En dat is zonde, want juist de decoratie zorgt ervoor dat je huis verandert van een standaard showroom inrichting naar een echt thuis.

Kussens en vloerkleden

Een hele snelle manier om je inrichting op te doen leven, of een andere sfeer te geven, is met kussens en een kleed.
Leg een lekker kleed onder je zithoek. Zo scheid je je zitgedeelte optisch echt af van de rest van je woonkamer en het geeft een lekker warm en behaaglijk gevoel onder je voeten.
Eén van mijn favorieten voor een snel effect in je woonkamer zijn kussens! 
Koop een paar leuke kussens en leg ze op je bank. Combineer kleuren, maar ook materialen voor een spannend effect. Ben je ze beu dan zijn er tegenwoordig genoeg leuke, losse kussenhoezen te krijgen, om de uitstraling snel te veranderen voor een klein prijsje.

Foto’s als decoratie

De manier om je inrichting echt persoonlijk te maken is met foto’s!
Tegenwoordig ben je niet meer alleen beperkt tot fotolijstjes, alhoewel er daar ook nog steeds genoeg leuke in allerlei stijlen van te krijgen zijn, maar foto’s op andere materialen zijn hip!
Laat je foto op canvas, hout, metaal of plexiglas bedrukken voor een speciaal effect aan jouw muur. Zo komen jouw speciale herinneringen nog meer tot leven en voegen ze meer stijl toe aan jouw inrichting.

Geur bepaalt sfeer

Hoe we een ruimte ervaren ligt niet alleen aan de kleuren of de gebruikte materialen. De reuk is een veel vergeten zintuig als we aan de inrichting denken.
Als je ergens binnen stapt en het ruikt naar verf, denk je immers ook direct aan klussen. Of je stapt binnen en het ruikt er muf, dan zit je meteen een stuk minder ontspannen.
Er zijn verschillende manieren om jouw decoratie mee te laten helpen aan de geurbeleving. Je kunt geurende planten gebruiken, of juist luchtzuiverende, maar ook geurkaarsen en geur oliën zijn een goede optie.
De geurkaarsen ruiken niet alleen lekker, maar ze geven natuurlijk ook nog een heerlijk romantisch sfeertje als je ze aansteekt. Dat is dubbel genieten!

Sfeerverlichting en kaarsen

Als decoratie zijn kleine schemerlampen natuurlijk ook onmisbaar. Zo kun je precies die donkere hoekjes verlichten en met de grote keuze van tegenwoordig, zien ze er ook heel mooi uit!
Er zijn ook diverse lampjes die al als kunstobject op zich functioneren, het licht dat ze geven is dan eigenlijk bijzaak.
En vergeet tenslotte de kaarsen, waxinelichten en hun houders niet.
Je kunt gaan voor een groot plateau met losse kaarsen, maar voor elke interieurstijl zijn er ook genoeg leuke kaarshouders te krijgen.
Met deze decoraties maak jij dus van jouw huis echt een inrichting om in thuis te komen!

Bron: www.designlife.nl