Raamsloten kiezen

Ramen zijn een kans voor inbrekers en indringers om toegang te krijgen tot je huis. Indringers kunnen het glas breken, en de meeste indringers vermijden meestal het geluid van brekend glas. Maar inbrekers zijn gewiekster en vinden altijd een manier om in te breken zonder het glas kapot te maken.

Oude ramen met aluminium raamkozijnen kunnen uit het kozijn getild worden en opzij gezet worden zonder het glas te breken, en zijn dus een eenvoudige manier om toegang te krijgen. Dit kun je voorkomen door voorzichtig een paar gaten in het kozijn te boren, en met een paar schroeven in de gaten kun je voorkomen dat iemand het raam eruit kan tillen.

De oude sloten die vaak voorkomen op deze ramen kunnen nog steeds open gebroken worden met een kleine schroevendraaier, zelfs wanneer de oude aluminium raamkozijnen beveiligd zijn tegen het eruit tillen. Je kunt deze oude ramen simpel veiliger maken door verschillende sloten te kopen bij ijzerwarenwinkels.

Er zijn drie dingen waar je op moet letten wanneer je een raamslot kiest. Effectiviteit is natuurlijk het belangrijkste. De nieuwe raamsloten zijn niet veel waard wanneer ze niet effectief een inbreker kunnen stoppen. Daarnaast moeten ze ook bij de stijl van het raam en de inrichting van de kamer passen en er mooi uitzien. Als laatste moeten ze betaalbaar zijn. Goede, effectieve sloten hoeven niet de bank te breken.

Maar wanneer het gaat om de beveiliging van je huis, zijn sloten op oude ramen misschien niet zo effectief als je wenst. Als je modernere ramen hebt, hebben ze wellicht nog steeds betere slotsystemen nodig. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten sloten voor alle soorten ramen verkrijgbaar. Er zullen vast goede sloten beschikbaar zijn in je lokale ijzerwarenwinkel voor elk soort raam dat veel voorkomt in je woonbuurt.

Je moet wellicht een online winkel opzoeken als je de sloten wilt aanpassen aan je inrichting, omdat dat redelijk uitdagend is. Je kunt zelfs sloten vinden voor bepaalde ramen die bijna onzichtbaar zijn tenzij je goed kijkt. Nog niets baten, dan is er nog altijd verf.

Als je een budget hebt voor een set sloten dan moet je een paar dingen overwegen. Het is ook niet goedkoop wanneer een indringer in je huis dringt, en dan niet te spreken over het verlies van het gevoel van veiligheid en privacy. Denk na over voor hoeveel ramen je nieuwe sloten nodig hebt, en geef dan zoveel uit als dat je redelijkerwijs kan betalen.

Wil je aanbevelingen voor goede raamsloten, neem dan contact op met ons: Een slotenmaker in Tilburg  

https://pixabay.com/photos/door-entrance-facade-fence-home-1835474/